Jak dezinformace ovlivňují působení neziskových organizací?

Jak se připravit na online útoky a zlepšit IT dovednosti?

Jak si nastavit krizovou komunikaci a jak využívat pozitivní narativy?

Působí vaše organizace v oblasti lidských práv, životního prostředí nebo evropské integrace? Stali jste se v poslední době terčem kyberútoku, bojujete s trolly, kolují o vašem působení dezinformační bludy? Zápasíte s nastavením IT, efektivitou práce a digitálními technologiemi? Pomůžeme vám.

Otevíráme špičkový vzdělávací program s možností grantové podpory

Sdružení VIA společně s TechSoup Europe a s podporou Google.org vyhlašuje akcelerační program zaměřený na podporu odolnosti neziskových organizací proti dopadu dezinformací na občanský sektor. V programu se budeme zabývat tématy kyberbezpečnosti, IT dovedností, komunikace a pozitivních narativů, digitálních nástrojů nebo efektivity práce. Akcelerátor proběhne současně ve 12 zemích střední a východní Evropy.

Pro koho je program určený?

Na základě expertního mapování dezinformační scény v České republice jsme za jeden z hlavních cílů dezinformačních narativů vydefinovali téma evropské integrace. Proto v této výzvě podpoříme neziskové organizace, které pracují v oblasti lidských práv, udržitelnosti, podpory životního prostředí a evropské integrace.

Časová osa programu

Program přizpůsobíme v maximální možné míře vybraným organizacím. Rámcově nás čekají následující kroky

• červenec – srpen 2023: mapování potřeb a sestavování individuálního vzdělávacího plánu pod vedením garantky akcelerátoru
  • říjen 2023 – leden 2024: společné workshopy
  • leden – červen 2024: individuální rozvoj

Proč se přihlásit?

• Můžete získat grant až ve výši 100 000 Kč (individuální) nebo až 230 000 Kč (pro konsorcium) na podporu odolnosti vás či vaší cílové skupiny vůči dezinformacím.
  • Připravíme pro vás individuální vzdělávací program šitý na míru vašim potřebám a zajistíme vám relevantní experty a školitele.
  • Propojíte se s předními experty z České republiky i zahraničí.

Naladili jsme vás? Přihlaste se!